Η Mazda προσπαθεί επιτέλους να μετακινήσει το Mazda 3 στην κατηγορία hot-hatch, αλλά το Mazdaspeed δεν επιστρέφει.

Written by Tasos Askianakis

Η Mazda προσπαθεί επιτέλους να μετακινήσει το Mazda 3 στην κατηγορία hot-hatch, αλλά το Mazdaspeed δεν επιστρέφει.

Οι φήμες για ένα Mazda 3 με βάση την απόδοση επιβεβαιώθηκαν τελικά μέσω ενός teaser που κυκλοφόρησε η εταιρεία. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά να πουν προς το παρόν, αλλά μπορείτε να ακούσετε λίγο θόρυβο από τον κινητήρα και μάθαμε ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στις 8 Ιουλίου. Το Mazda 3 Turbo θα είναι ένα πραγματικό hot hatch ικανό να αντέξει τα Volkswagen Golf GTI και Honda Civic Type R. Θα επιτέλους επιστρέψει το όνομα Mazdaspeed; Ας μιλήσουμε λίγο περισσότερο για αυτό.

Πρώτα απ ‘όλα, έχουμε κάποια καλά και κάποια κακά νέα.
Τα καλά νέα είναι ότι θα έχουμε επιτέλους πρόσβαση σε ένα υπερσυμπιεζόμενο Mazda 3 που θα στέλνει ισχύ και στους τέσσερις τροχούς.
Τα κακά νέα; Οι τελευταίες φήμες το καθιστούν μόνο διαθέσιμο με αυτόματο κιβώτιο. Μου φαίνεται σαν αρνητικό, αλλά ίσως η Mazda έχει ένα επιπλέον κόλπο στο μανίκι της για το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη.
Όσο για τον κινητήρα, δεν έχουμε καμία επιβεβαίωση για το τι θα μπορούσε να είναι. Οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα είναι το ίδιο σύστημα μετάδοσης που βρέθηκε στο αγωνιστικό αυτοκίνητο Mazda 3 που χρησιμοποιήθηκε στους αγώνες πρωταθλήματος με έγκριση TCR. Ο πιο πιθανός υποψήφιος είναι το Skyactiv-G 2,5 λίτρων του Mazda CX-5. Στο CX-5, παράγει 250 ιπποδύναμη και ροπή 433.86 Nm. Είναι πιθανό ότι η Mazda θα κάνει κάποια αλλαγή για να κάνει το Mazda 3 turbo λίγο πιο ισχυρό. Σε τελική ανάλυση, πρέπει να ανταγωνιστεί με τα VW Golf GTI, Honda Civic Type R τουλάχιστον.
Υποθέτουμε ότι το Mazda 3 Turbo θα προσφέρει σχεδόν 300 ίππους. Αυτό είναι καταπληκτικό στοιχείο όταν το βασικό μοντέλο προσφέρει μόνο 186 ίππους.

Πέρασαν οι καιροί που το όνομα “Mazdaspeed” υπήρχε στην πραγματικότητα ως ένα είδος υπό-μάρκας απόδοσης. Υπάρχει μια Mazda 3 Speed ​​διαθέσιμη στις Φιλιππίνες… Ωστόσο, αν η Mazda αφιερώνει χρόνο για να δημιουργήσει ένα Mazda 3 Hatchback με γνώμονα τις επιδόσεις σε μια εποχή που τα αυτοκίνητα ίσως έχουν ξεκινήσει να πεθαίνουν αργά, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι πιθανότατα θα το κάνει σωστά.

 

1 Ιουλίου, 2020
Leave a Reply

Σύγκρινε Οχήματα