Tesla: Μήνυση κατά της Rivian για κλοπή πληροφοριών μέσω πρώην υπαλλήλων της.

Written by Tasos Askianakis

Tesla: Μήνυση κατά της Rivian για κλοπή πληροφοριών μέσω πρώην υπαλλήλων της.

Η Tesla κατηγόρησε τη Rivian Automotive σε αγωγή για “ανησυχητικό μοτίβο” λαθροθηρίας των υπαλλήλων της, κλέβοντας εμπορικά μυστικά.

Ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο ισχυρίστηκε ότι τέσσερις από τους πρώην εργάτες, από  τους οποίους πήραν πολύ ευαίσθητες πληροφορίες, καθώς έφυγαν για να εργαστούν για την αντίπαλη startup. Η Tesla είπε ότι υποψιάζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμη ένοχοι.

«Η κατάχρηση των ανταγωνιστικά χρήσιμων και εμπιστευτικών πληροφοριών της Tesla, κατά την έξοδο από την Tesla, για έναν νέο εργοδότη, είναι προφανώς λάθος και επικίνδυνη», σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στο κρατικό δικαστήριο στο Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια. Χρησιμοποιήστε το για να εξυπηρετήσετε τα ανταγωνιστικά συμφέροντα ενός νέου εργοδότη. ”

Η Rivian, που κατατάσσει τους Amazon, T. Rowe Price, BlackRock και Ford Motor μεταξύ των κορυφαίων επενδυτών της, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. Η εταιρεία είπε ότι απαιτεί από όλους τους νέους υπαλλήλους να επιβεβαιώσουν «ότι δεν έχουν, και δεν θα εισαγάγουν την πνευματική ιδιοκτησία των πρώην εργοδοτών στα συστήματα Rivian».

«Η Rivian αποτελείται από ομάδες υψηλής απόδοσης, καθοδηγούμενες από την γενική τους αποστολή, και το επιχειρηματικό μας μοντέλο και η τεχνολογία βασίζονται σε πολλά χρόνια ανάπτυξης μηχανικών μεθόδων, σχεδιασμού και στρατηγικής», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση μέσω email. “Αυτό απαιτεί τη συμβολή και την τεχνογνωσία χιλιάδων υπαλλήλων από όλη την τεχνολογία και τους χώρους αυτοκινήτων.”

Η startup ιδρύθηκε το 2009 από τον R.J. Ο Scaringe, απόφοιτος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης με διδακτορικό στη μηχανική. Οι 2.400 υπάλληλοι της εταιρείας χωρίζονται σε τοποθεσίες στην Καλιφόρνια, στο Μίσιγκαν και σε μια εγκατάσταση παραγωγής στο Normal, Ill. Αρνήθηκε πρόσφατα αναφορές ότι σχεδιάζει να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία και τις δραστηριότητές της στη Silicon Valley – στην πίσω αυλή της Tesla.

Η Rivian σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού R1T και του R1S SUV έως τα μέσα του 2021. Η εταιρεία υπόσχεται περισσότερα από 400 μίλια αυτονομίας και τα οχήματα είναι κατασκευασμένα για οδήγηση εκτός δρόμου και σε αυτοκινητόδρομο. Έχει πει προηγουμένως ότι τα οχήματα θα έχουν τιμή περίπου 70.000 $.

Έχει επίσης μια συμφωνία, να παράγει περισσότερα από 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης για την Amazon, τα οποία θα τεθούν σε παραγωγή μόλις ξεκινήσουν τα καταναλωτικά οχήματα της Rivian. Η εταιρεία εργάζεται για επτά χρόνια σε μια πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων «skateboard» – συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων κινητήρα, μπαταρίας και υπολογιστών, τα οποία μπορούν επίσης εύκολα να χρησιμοποιηθούν από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για τα δικά τους ηλεκτρικά οχήματα.

Στο παρελθόν, η Tesla μήνυσε πρώην υπαλλήλους που φέρεται να μεταφέρουν τα εμπορικά της μυστικά στην Xpeng Motors της Κίνας και στη Zoox Inc. με έδρα τη Silicon Valley.

Στη νέα αγωγή, ο Tesla αποκαλούσε τον «νούμερο ένα στόχο της Rivian για να αποκτήσει πληροφορίες» και είπε ότι η Rivian προσέλαβε 178 πρώην υπαλλήλους της Tesla, περίπου 70 από τους οποίους εντάχθηκαν στη Rivian απευθείας από την Tesla.

Ο Rivian δήλωσε στη δήλωσή του ότι «θαυμάζουμε την Tesla για την ηγεσία της στην επαναφορά των προσδοκιών για το τι μπορεί να είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο», ενώ καλεί τους ισχυρισμούς της αγωγής ως αβάσιμους και «αντίθετους με τον πολιτισμό, το ήθος και τις εταιρικές πολιτικές της Rivian»

23 Σεπτεμβρίου, 2020
Leave a Reply

Σύγκρινε Οχήματα